Tini Party a Trafoban
NEM LEHET ELÉG KORÁN KEZDENI?
Gödölllői Szolgálat, 1998. október 29./

Most hétvégén állítottuk vissza az órákat, hogy a téli fényviszonyoknak megfelelően járjanak. Így már a délután öt óra körüli időpont az este hangulatát hozza magával. És, hogy is telik a legtöbb fiatal péntek estéje? Általában bulival. Egy kamaszodó 13-14 éves viszont nem mehet el hajnalig szórakozni. De hogy ők se maradjanak ki a buliból, létrehozták a tinidiscokat. Már Gödöllőn, a Trafo Clubban is felhangzik a zene, délután ötkor, és tinik lépnek be a szórakozóhely birodalmába.
Ez árthat a fejlődő szervezetnek? Jó kérdés. Talán igen, talán nem. Erről D. J. Spigiboy-t kérdeztük:
-Szerintem a tinidiszkót a szülőknek nem támadni kellene, hanem támogatni, hiszen tudják, hol van a gyerekük, és milyen körülmények között. A tinidiszkó egy szórakozóhely a 10 év felettiek számára, ahol ellenőrzött és kultúrált körülmények között bulizhatnak. Itt biztosan nem szolgálják ki alkohollal őket, így a fiatalabb korosztályt nem kell félteni attól, hogy egy tinidiszkóban fog rászokni az alkoholfogyasztásra, vagy egyéb egészséget károsító szerre. Ez a buli nem erről szól. És ha belegondolunk, hogy a tinikben ott feszül a vágy, hogy ők nagyobbak, érettebbek akarnak lenni, hasonlítani akarnak a 18 éves korosztályhoz, mert ők igenis nagyok…
Akkor már könnyebb megérteni a tinidiszkó szerepét: hasonlít a diszkóhoz, de egy másik korosztályhoz szól.
A Trafoban a zenéért D. J. Spigiboy, D. J. Newl, D. J. Joe, és D. J. Balage felel. A lemezlovasok közönségcentrikusak, így várhatóan a kialakuló igényeknek megfelelő zenét nyomnak majd. A modern fényeffektek hangulatossá teszik a táncteret. A tinik pedig jól érezhetik magukat, ha nekik is ez a szándékuk.

-rici-